Topkandidaten 2024

11 Februari 2024

Topkandidaten 2024

De Topkandidaten

Dit zijn onze 7 topkandidaten, die door de ledenvergadering zijn verkozen. Als lijsttrekker 🐝werd Joeri al eerder verkozen, maar nu komen daar een paar geweldige mensen bij. We zijn heel blij en trots om met deze toppers in één team te gaan werken voor alle Zemstenaars.

Onze lijst ziet er dus als volgt uit:
1. Joeri Van den Brande
2. Sylvie Dehasque
3. Jurgen Schoevaerts
4. Diana Behets
5. Peter Geerts
6. Veerle Van Rie
...
27. Stef van der Vliet
De komende weken zullen we ze allemaal individueel voorstellen. En de overige 20 kandidaten zullen we later voorstellen.

Bij Groen Zemst 💚 wordt de lijst door de ledenvergadering gekozen. Het campagneteam (uitgebreid partijbestuur) stelt een modellijst samen. Op basis van gesprekken met mensen en veel overleg wordt er een voorstel van lijst gemaakt. Die wordt voorgelegd aan de ledenvergadering. Elke persoon stelt zich voor en wordt bevraagd. Daarna is er een intern debat zonder dat de kandidaten erbij zijn. Daarna wordt gestemd over die modellijst. Als die niet aanvaard wordt door meer als de helft van de leden, wordt er een stemming per plaats georganiseerd. Dus het zijn echt de leden die beslissen over wie er waar op de lijst komt.


Iedereen ♻ heeft er zin in en wil stapje verder gaan voor onze gemeente. En willen daar niet enkel over praten, maar ook dingen concreet doen. We hebben zeker een vast een topteam dat dit kan waarmaken!🌈

Lees ook de artikels in het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.