Danny Verbelen

15e plaats

Danny is de voorzitter en werkpaard van Groen in Zemst. Zijn engagement is erg divers, maar de rode draad is het welzijn van de Zemstenaar. Of het nu via de petanquewerking is, of door na te denken over de herbestemming van bepaalde kerken, Danny beseft dat een levendige lokale gemeenschap essentieel is voor de levenskwaliteit in onze gemeente.

 

Danny is afkomstig uit Mechelen maar woont al bijna twintig jaar in Hofstade. Hij is gehuwd, heeft twee dochters en drie kleinzoontjes die hem met de voeten op de grond houden en zorgen dat hij zich nooit verveelt. Hij studeerde economie in Leuven, werkte voor de NMBS-groep in verschillende commerciële functies en in de task force "lean management" en is sinds enkele jaren gepensioneerd.

 

Sindsdien heeft hij zijn politiek engagement op de eerste plaats kunnen zetten. Danny wil zich vooral bezighouden met met buurtwerking, sport, senioren, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Leefmilieu, als bouwsteen voor onze gezondheid en welbevinden is absoluut prioritair. En ten slotte ijvert hij voor meer basisdemocratie en transparantie in de gemeentelijke politiek.