WARM, WARMER, WARMST

WARM, WARMER, WARMST

Wat doet Zemst om te voorkomen dat de temperatuur op aarde verder oploopt? Vorig jaar was Zemst een van de vele Vlaams-Brabantse gemeenten die het zgn. Burgemeestersconvenant ondertekenden. Daarmee beloven we om een gemeentelijk klimaatactieplan uit te werken. Groen Zemst nam actief deel aan het Klimaatcafé. We hebben toen een top 10 van te nemen maatregelen opgesteld. Maar hoe ver staat het eigenlijk met dat klimaatactieplan dat we voor midden oktober 2015 bij de Europese Commissie moesten indienen? Groen Zemst zit ondertussen niet stil. Op vrijdag 20 november 2015 organiseren we samen met Groen Kampenhout, Steenokkerzeel en Vilvoorde een heuse klimaatavond in zaal de Prins in Elewijt (vlak naast de kerk). Twee sterke vrouwen geven ieder op hun manier een antwoord op vragen waar iedereen mee zit. Wat zijn de nieuwste cijfers over de opwarming van de aarde? Hoe goed of slecht scoort België? Wie zijn de grootste vervuilers: de koeien of de bedrijven? Maar ook en vooral: wat kunnen we zelf doen om een opwarming van 2 graden of meer te voorkomen?

Ann Moerenhout zal dieper ingaan op wat er tijdens de klimaattop in november in Parijs op het spel staat en ja, dat is veel! Ann, afkomstig uit Kapelle-op-den-Bos, is Vlaams parlementslid voor Groen en bouwde als medewerker diversiteit van de KU Leuven en leerkracht Nederlands aan anderstaligen in Leuven en Diest onder meer expertise op inzake diversiteit.Lies Lefever legt met de nodige humor en interactie aan het publiek uit wat investeren in het klimaat oplevert voor ons dagelijks leven. Lies is onder meer bekend van het radioprogramma De Madammen op Radio2 en De Laatste Show op één. Haar tweede theatershow gaat binnenkort in première en als jonge moeder is ze erg begaan met het klimaat!

We vergeten uiteraard ook het klimaat in Zemst niet: Steven De Smet, nieuwe bioboer in hartje Zemst, geeft zijn persoonlijke visie op een kleinschalige, maar duurzame landbouw. Bij Steven kan je vanaf volgend jaar zelf biologisch geteelde groenten oogsten of groentepakketten aankopen.

Niet vergeten dus: 20 november, zaal de Prins in Elewijt, 20u, inkom gratis.