Uitnodiging Boekpresentatie "Vrijheid & zekerheid" Dirk Holemans

Uitnodiging Boekpresentatie

Op    presenteert

woensdag 22 februariom 20u.Dirk Holemans zijn nieuwste boek "Vrijheid & zekerheid" in boekhandel De Zondvloed in Mechelen. Aansluitend volgt er een debat met filosofe Tineke Beekman en Groen politicus Kristof Calvo en brengt Steven Desmet van Vlinderveld CSA samen met De Landgenoten een getuigenis uit de praktijk.

Locatie : De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen.

Dirk Holemans is Groen politicus, publicist en coördinator van de sociaalecologische denktank Oikos.

Het is de paradox van onze tijd: om een zekere toekomst uit te bouwen, moeten we alles veranderen. Om ons in alle vrijheid te kunnen ontplooien, hebben we duurzame systemen nodig op vlak van mobiliteit, energie, voedsel, enz. Terwijl de meeste regeringen talmen, nemen meer en meer burgers concrete initiatieven op vlak van lokale voedselsystemen, energiecoöperaties, duurzame mobiliteit, enz. Samen met progressieve lokale besturen maken ze werk van een sociaal-ecologische samenleving. Hoe die eruit ziet, en vooral hoe we daar geraken, is onderwerp van dit inspirerend boek.

Een hoofdstuk van het boek handelt over De Landgenoten. De ideale gelegenheid dus voor het Vlinderveld CSA om samen met De Landgenoten hun verhaal te brengen als lokaal initiatief en voorbeeld uit de praktijk!

https://delandgenoten.be/content/boekvoorstelling-vrijheid-zekerheid-mec...?