Top-10 2024

19 Mei 2024

Top-10 2024

Met lijsttrekker en Joeri Van den Brande en vooral onze eigen ideeën, gaan we de kiesstrijd aan met de twee burgemeesterkartels. Want enkel met een sterk Groen in het bestuur kunnen we het beleid verder zetten voor natuur en open ruimte, veilig verkeer, en aandacht voor wie het soms moeilijk heeft.

Geweldig nieuws! Koen Malu, Rit Boogaerts, Luc Van Ingelgom en Catherine Hellebaut zijn kandidaat voor Groen Zemst bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Kom zeker met hen kennismaken op onze stand op de Pinksterjaarmarkt morgen!

We zijn bijzonder blij om Koen Malu uit Elewijt in de ploeg te verwelkomen. Koen is zelfstandige, maar vooral bekend van zijn vele engagementen: bij sportclubs, jeugdhuizen, zijn inzet voor natuurprojecten. Koen is voor iedereen in de weer en zal op plaats 7 staan op de lijst.

Op plaats 8 staat we Rit Boogaerts uit Laar. Samen met haar man Paul runde zij een bedrijf voor duurzame isolatie. Ze was ook jarenlang actief bij de wereldwinkel in Eppegem. Rit is ook al jaren een enthousiaste medewerker van Groen achter de schermen. En daar worden wij dan weer enthousiast van. 

Plaats 9 is voor een andere oude bekende: de onovertroffen Luc Van Ingelgom uit Weerde. Rij-instructeur by day, geëngageerde mens by night. Luc is de mobiliteitsexpert van de partij én actief bij KWB Weerde en de Fietsersbond.Hij is ook zelf een fervent fietser, en organiseert al eens een MTB toertocht.

Catherine Hellebaut uit Elewijt is net als Koen een nieuwe naam bij Groen, maar allesbehalve de minste. Catherine is criminoloog van opleiding, heeft een lange carrière in de privésector achter de rug en maakt nu de overstap naar het onderwijs. Investeren in jongeren, de strijd tegen armoede en tegen de klimaatverandering zijn voor haar de belangrijkste redenen om Groen te versterken, op plaats 10 op de lijst.

Met deze mix van oude bekenden en nieuwe gezichten hebben we een diverse ploeg met één gemeenschappelijk doel: werken aan betaalbaar wonen, kwalitatieve zorg en natuurlijk klimaat en natuur in Zemst.

De komende weken zullen we nog meer nieuwe namen bekend maken. Dit is de volledige top-10 tot nu toe:
1. Joeri Van den Brande (Eppegem)
2. Sylvie Dehasque (Eppegem)
3. Jurgen Schoevaerts (Zemst)
4. Diana Behets (Hofstade)
5. Peter Geerts (Eppegem)
6. Veerle Van Rie (Zemst)
7. Koen Malu (Elewijt)
8. Rit Boogaerts (Laar)
9. Luc Van Ingelgom (Weerde)
10. Catherine Hellebaut (Elewijt)
Lijstduwer: Stef Van der Vliet (Eppegem)

Facebook

Het Laatste Nieuws