Geboortebos opnieuw 240 bomen rijker: 60 kersverse ouders planten er elk vier bomen

16 Maart 2024

Geboortebos opnieuw 240 bomen rijker: 60 kersverse ouders planten er elk vier bomen

240 bomen rijker

In het geboortebos in Elewijt hebben kersverse ouders zaterdagochtend in totaal 240 bomen geplant. Elk gezin kreeg vier bomen om in het bos te planten en daarnaast kregen ze ook nog een exemplaar mee naar huis.

In 2019 kocht de gemeente Zemst een perceel in Elewijt aan om er een geboortebos van te maken. Elk jaar schenkt de gemeente kersverse ouders vier bomen om in het nieuwe bos te planten, maar ze krijgen ook elk één exemplaar mee naar huis. Dit jaar schreven zestig kersverse ouders zich in voor de boomplanting van zaterdagochtend. “En dus gingen er opnieuw 240 bomen de grond in”, zegt schepen van Milieu Joeri Van den Brande (Groen). “De ouders krijgen vier geboortebomen per kindje, maar op termijn moeten er altijd bomen gerooid en uitgedund worden. Door vier bomen per kind aan te bieden blijft er na jaren zeker minimum één boom over als aandenken aan de geboorte van het betreffende kindje.”

De geboortebomen die in het geboortebos geplant werden, zijn de haagbeuk, zoete kers, gewone es en zomereik. Elk gezin krijgt daarnaast een sierappelboom mee naar huis.

Bron: HLN