Fiets- en wandeltocht voor Natuurpunt

Fiets- en wandeltocht voor Natuurpunt

? Op zondag 8 oktober slaan Groen Zemst en lokale Jong Groenen de handen in elkaar voor een fiets- en wandeltocht in en rond Eppegem. Vanuit ons startpunt kan je verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes volgen door een prachtig landschap.  In de Parochiezaal van Eppegem kan je van 11.00 tot 18.00 terecht voor een (stevig) hapje en een drankje. De activiteit is ten voordele van Natuurpunt Zemst. Op een mooie herfstdag wandelen of fietsen door de velden, langs het water en door het bos: dat klinkt al erg verleidelijk. Zeker met een dampende kom soep, een lekker broodje en een heerlijk dessert in het vooruitzicht! Vanuit het Parochiecentrum Eppegem kunnen verschillende routes worden gevolgd. Afhankelijk van je interesses kan je kiezen voor een tocht door het groen of langs het lokale patrimonium. Voor de liefhebbers van een leuke zoektocht voorzien we een fiche voor onderweg waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

HAPJE EN DRANKJE

Het Parochiecentrum is niet alleen het start- en eindpunt van de wandelingen en fietstochten: je kan er voor de gelegenheid ook terecht voor een fris drankje, een kom warme soep, belegde broodjes of lekkere desserts. Ook sympathisanten van (Jong) Groen of Natuurpunt die niet mee fietsen of wandelen maar wel graag langs komen zijn van harte welkom! Wij zijn geopend van 11.00 tot 18.00. 

NATUURPUNT

?Dat wij natuur een warm hart toe dragen zal niemand verbazen. Om de lokale natuur een duwtje in de rug te geven delen wij onze winst met Natuurpunt Zemst!  Deze afdeling zet zich al jaren in voor natuur in onze gemeente en uw deelname aan onze tocht of uw consumpties in ons 'wandellokaal' helpen hen om hun mooie natuurgebieden nog beter te beheren. 

PRAKTISCH

Het start- en eindpunt van de verschillende routes is het Parochiecentrum (Zenneweg 7, 1980  Eppegem). Inschrijven gebeurt hier, de deelnameprijs is slechts € 5 voor volwassenen en € 3 voor kinderen van 6 tot 11. Groepen vanaf 20 personen genieten van een korting van € 2 per persoon. In de deelnameprijs is de verzekering inbegrepen. Vooraf inschrijven is niet nodig. 

De routes zijn respectievelijk 7,5 km, 17 km en 35 km lang, lopen door velden, natuurgebied en langs andere mooie plekjes in het dorp. De routes zijn volledig bewegwijzerd.

U kan ons per mail bereiken op [email protected] of telefonisch op 0489 41 80 72. Voor up-to-date informatie van dit evenement kan u onze website blijven volgen óf de Facebookpagina van Groen Zemst 'liken': https://www.facebook.com/groenzemst/ 

Tot dan!