De Groene Pluim gaat naar...

05 Juli 2024

De Groene Pluim gaat naar...

Zorgatelier Atelier BLEND

De jaarlijkse Groene Pluim van Groen Zemst gaat naar Zorgatelier Atelier BLEND uit Zemst Bos. Dat hebben de leden van Groen Zemst beslist. Zorgatelier Blend biedt een zinvolle dagbesteding voor mensen met een licht mentale beperking of andere functiebeperking die niet in het normale arbeidscircuit terecht kunnen.
Met onze Groene Pluim willen wij een persoon of organisatie in de bloemetjes zetten die in onze gemeente voor meer duurzaamheid en/of warmte zorgt, Blend doet beide. Personen met een mentale beperking vinden een zinvolle dagbesteding én de deelnemers van Blend maken op duurzame wijze deel uit van de buurt, het dorp, de Zemstse gemeenschap.


Een tiental deelnemers komen afwisselend enkele dagen op bezoek in het atelier. De invulling van de activiteiten vertrekt vanuit de deelnemers zelf, en vanuit wat zij willen doen om zich te ontplooien. Dat kan werken zijn in de groentetuin, confituur of hondenkoekjes maken, maar ook wandelen en genieten van de natuur in de buurt. Ook uitstapjes, met voldoende begeleiding, staan op het programma, zoals onlangs nog naar Antwerpen.


Karine Lauwers en Blend doen iets redelijk uniek in Zemst: ze zorgen voor een aanbod waar er sowieso te weinig van is, maar blijven vertrekken vanuit het lokale, hoewel hun deelnemers van overal kunnen komen. Vanuit een inclusieve visie zorgen zij voor duurzame verbinding. Daarom verdienen zij een dikke Groene Pluim.
Bij de uitreiking werden we hartelijk onthaald en was het gezellig met een drankje en hapje erbij!
Ook schonken we voor 250€ Z-cheques, te besteden bij lokale middenstanders en ondernemers.


Eerdere winnaars van de Groene Pluim waren onder meer Klimaan, vzw Aziz, en landbouwbedrijf Van Haesendonck.