
Tijdens de raad bleek het evenwel om een zonevreemde woning te gaan, in natuurgebied. Hierdoor kunnen er in een eerste fase maar 6 woonkamers worden ingericht, met beperkt sanitair. Op termijn voorziet het project een uitbreiding tot 12 woonkamers. Daarvoor moet er wel een nieuw RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) in het leven geroepen worden, waarbij het natuurgebied zal herbestemd worden als zone van openbaar nut. Hoe groot deze zone zal zijn en hoe de compensatie op milieuvlak zal verlopen, blijft voorlopig nog een raadsel.
Ook stellen we vast dat het om een zeer oude en slecht geïsoleerde woning gaat, wat ingrijpende renovatiekosten met zich brengt. Ook de ligging aan de drukke steenweg, ver weg van de dorpskern, lijkt ons niet optimaal voor mensen met een beperking.
Groen-lid Bart Vanpoucke was dan ook niet te spreken over de wijze waarop dit dossier door de strot van de raadsleden werd geduwd. Op de vraag of er alternatieven waren bekeken, was het antwoord van de meerderheid (CD&V ? NV-a) nihil. Onbegrijpelijk voor een dossier van deze omvang.
"Ik heb er in de raad op aangedrongen om het dossier met een maand uit te stellen en naar betere alternatieven te kijken op vlak van locatie. De meerderheid (CD&V ? NV-a) had er geen oren naar! "
Voor Groen Zemst kan het inclusie-project gerust op bestaande OCMW- of gemeentegronden liggen, in een van de woonkernen. Via erfpacht zou onmiddellijk een project voor 12 bewoners gedragen kunnen worden, voorzien van fatsoenlijke ruime kamers met uitgebreid sanitair. Ook de beslommeringen over het zonevreemd liggen, de veiligheid en de verschillende bouwfases zijn dan meteen van de baan.
Wordt vervolgd ....
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter