AZIZ wint eerste Groene Pluim

AZIZ wint eerste Groene Pluim

AZIZ vzw (Azielzoekers Integratie Zemst) heeft de allereerste Zemstse Groene Pluim gewonnen, uitgereikt door de lokale leden van Groen. Kamerfractieleider Kristof Calvo maakte de winnaar bekend tijdens de pinksterjaarmarkt in Zemst. De Groene Pluim is een prijs die Groen Zemst uitreikt aan plaatselijke vrijwilligers of organisaties die zich uitzonderlijk verdienstelijk maken om de gemeente hechter, duurzamer of groener te maken. De ledenvan Groen Zemst konden hun stem uitbrengen voor drie genomineerden: Ecokoerier en Green Driver Greg Wellens uit Hofstade, de Zemstse Werkgroep Trage Wegen en AZIZ. AZIZ () bestaat sinds 2001 en is een vzw die zich op lokaal (gemeentelijk) vlak inzet voor vluchtelingen en asielzoekers. Groen looft het feit dat AZIZ niet alleen helpt bij de verwelkoming van asielzoekers en vluchtelingen, maar ook werkt rond hun integratie. Bovendien maakt AZIZ er ook een punt van om de lokale bevolking te informeren en te sensibiliseren rond de vluchtelingenproblematiek. Dat doet AZIZ door gespreks- en filmavonden, maar ook activiteiten voor en met asielzoekers en vluchtelingen.

 

www.aziz.be

Asiel en migratie is een erg gevoelig thema dat mensen kan verdelen, maar AZIZ toont dat het anders kan. Groen waardeert het enorm dat AZIZ op deze manier bijdraag aan een draagvlak bij de Zemstse bevolking én ervoor zorgt dat vluchtelingen zich duurzaam kunnen integreren in de gemeente. "Als we spreken over "doeners", is het precies dit: mensen die de handen uit de mouwen steken om écht het verschil te maken", zegt Voorzitter Danny Verbelen van Groen-Zemst. "Dat is wat Groen wil aanmoedigen met deze eerste Groene Pluim".

Eerder dit jaar besliste Groen-Zemst om volgend jaar alleen en niet in kartel met SP.a naar de kiezer te trekken. Om dit te doen werkt de partij momenteel haar Groen project uit voor de gemeente, dat in het najaar zal worden voorgesteld.

Voor meer informatie kan u terecht bij
Danny Verbelen ? voorzitter

Bart Vanpoucke, OCMW-raadslid en lid van het vast bureau

Bram Delwiche ? secretaris